bg praksa 2022 plakatКао и неколико претходних година и 2022. Историјски архив Београда се укључио у програм БР ПРАКСА.
 
Универзитет у Београду и Град Београд позивају студенте завршних година основних и мастер студија да постану део 11. генерације полазника програма универзитетске радне праксе БГ ПРАКСА и искористе прилику за стицање радног искуства у струци.
Овог лета 135 студената Универзитета у Београду имаће прилику да обави тромесечну радну праксу у некој од следећих установа:
Предузећа: ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈП „Градско стамбено” , ЈКП „Београд пут“, ЈП „Београдска тврђава“, ЈКП „Ветерина Београд“, ЈКП „Инфостан технологије“ Београд, ЈКП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис”, Туристичка организација Београда, ЈКП „Погребне услуге”, градскa општинa Савски венац, установе културе: Библиотека града Београда, Библиотека „Милутин Бојић“, Библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац, Дом омладине Београда, БИТЕФ театар, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Музеј града Београда, Завод за заштиту споменика културе града Београда, Историјски архив Београда, Канцеларија за младе, Градско веће, као и 11 секретаријата Градске управе.
 
Свим полазницима програма током три месеца трајања праксе биће обезбеђена новчана надокнада. Ангажовање у програму, као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду, носи и додатне /
некумулативне/ ЕСПБ бодове.
Сваки полазник праксе имаће непосредно одређеног ментора из реда запослених.

Конкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере.

На истој страни сајта истакнути су важни датуми везани за процес пријаве, предселекцију, селекцију, одговори на најчешће постављена питања, линк ка пријавном формулару за конкурс, као и “Водич кроз конкурс” са позицијама организованим према факултетима.
На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције.
 
За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.
Конкурс је отворен од 12.априла до 4. маја 2022. године у поноћ, а први дан праксе биће 1. јул 2022.